Get Adobe Flash player

Lepota

Voda pokreće sve metaboličke procese u organizmu, obezbeđuje rad bubrega, eliminiše toksine, poboljšava varenje, održava telesnu temperaturu i termoregulaciju organizma.

Vaša koža svakog dana izgubi 1/2 litra vode. Suva koža podložna je bržem starenju, borama i gubitku sjaja. Zlatibor voda vraća svežinu vašoj koži i osvežava vas u svakoj prilici.

Ukoliko ne pijemo dovoljno vode, istraživanja pokazuju da nam se smanjuje količina sive materije u mozgu, što dovodi do otežanog razmišljanja i loše koncentracije. Dehidracija utiče i na veličinu mozga, pa tako samo 90 minuta normlanog znojenja smanjuje mozak kao jedna godina starenja. A samo jedna čaša vode vraća ga u "normalno" stanje.

Nedostatak vode uzrokuje umor, vrtoglavice, glavobolje, a redovno uzimanje adkevatne količine vode smanjuje migrenu u čak 80% slučajeva.

Ukoliko nam se nivo vode u organizmu smanji za samo 2%, može se dogoditi da smo rasejani, ne možemo da pamtimo, imamo teškoće sa osnovnim matematičkim operacijama i probleme prilikom čitanja sa paipra ili kompjuterskog ekrana.

Pet čaša vode dnevno smanjuju šansu da obolite od raka debelog creva za čak 45%, raka dojke za čak 79%, kancera mokraćne bešike za 50%, ali je u letnjim mesecima šest do osam čaša vode dnevno minimum.