Get Adobe Flash player

Priča o vodi

Prednosti flaširane vode u odnosu na vodu iz česme

Naša voda iz česme je, kao i u većini zemalja u svetu, po kriterijumima zdravstvene ispravnosti tehnička voda i ne zadovoljava kriterijume za upotrebu u ljudskoj ishrani. Osim toga, poznato je da svi vodovodi hlorišu vodu zbog dezinfekcije, a hlor se taloži u vodovodnim cevima i izaziva neprijatan miris i ukus, ali još gore od toga, dokazano je da hlor sa organskim jedinjenjima u vodi gradi i do 137 kancerogenih jedinjenja.

Razlog nečiste vode na našem području neretko su i zagađene cevi koje zbog starosti i retke brige nadležnih službi imaju sve većeg uticaja na kvalitet pitke vode. Osim toga, takva voda često sadrži i toksične metale kao što su olovo, bakar i aluminijum.

Stručnjaci kod nas preporučuju upotrebu flaširane vode, pa je možda ovo prilika da se i Vi opredelite za ovakvo rešenje.

Prednosti flaširane vode su:

  • Mineralna voda je izuzetno korisna kao zamena, ne samo za vodu koja se prirodno gubi iz organizma, nego i pomaže u održavanju balansa minerala.
  • Minerali iz vode se mnogo bolje apsorbuju od minerala iz hrane.
  • Mineralna voda ima antibakterijska i antifugicidna svojstva.
  • Mineralna voda pomaže detoksikaciji i čišćenju organizma.
  • Mineralnom vodom se postiže balans minerala u telu i popunjavaju zalihe koje organizam prirodno gubi.

Mineralna voda je zasigurno najzdravije piće koje nam je dostupno.

Ipak, nije svaka voda dobra samim tim sto je mineralna. Među različitim vodama koje su dostupne potrošačima, postoje ogromne razlike u kvalitetu, mineralnom sastavu i, samim tim, u načinu na koji utiču na naš organizam i zdravlje. Zato je neophodno za potrošače da se bolje upoznaju sa karakteristikama voda koje se nalaze na tržištu Srbije.